Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολικών τάξεων στον Χώρο Τεχνών Βέροιας

Συνεχίζονται οι επισκέψεις σχολικών τάξεων στον Χώρο Τεχνών Βέροιας με σκοπό την
παρακολούθηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιεί αυτή την περίοδο το Κέντρο Τοπικής Ιστορίας της Κ.Ε.Π.Α. Δ. Βέροιας.
Το Χώρο Τεχνών επισκέφτηκαν τις προηγούμενες ημέρες τμήματα της Δ΄ Τάξης του Ε΄ Δημοτικού Σχολείου Βέροιας με σκοπό να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ο Μέγας Αλέξανδρος ενώνει πολιτισμούς».
Στα πλαίσια του προγράμματος γίνεται προσπάθεια, μέσω των εικόνων και της αφήγησης, να αντιληφθούν οι μαθητές την θέση του Μεγάλου Στρατηλάτη στην ιστορία,  καθώς και την έννοια της διαπολιτισμικότητας στα πλαίσια της προσπάθειας που κατέβαλε για τον εκπολιτισμό των περιοχών που κατέκτησε.
Οι μαθητές ενημερώνονται για τη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την εκπαίδευσή του, το έργο του, τους στόχους της εκστρατείας του και τα αποτελέσματά της και μέσα από τη διαδικασία του διαλόγου και των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων γίνεται προσπάθεια επίτευξης των εκπαιδευτικών στόχων του προγράμματος.
Τα εκπαιδευτικά προγράμματα συνεχίζουν να υλοποιούνται κατά τις ημέρες Τρίτη και Πέμπτη, κατόπιν συνεννόησης. Για τον προγραμματισμό επισκέψεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο 2331078127.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου